inquirybg

Fungisida kedelai: sing kudu sampeyan ngerteni

Aku pisanan mutusake nyoba fungisida ing kedelai ing taun iki. Kepiye aku ngerti fungisida sing nyoba, lan kapan aku kudu ngetrapake? Kepiye aku bakal ngerti yen mbantu?

Panel penasihat panen bersertifikat Indiana sing njawab pitakon iki kalebu Betsy Bower, Ceres Solutions, Lafayette; Jamie Bultemeier, agronomist, A&L Great Lakes Lab, Fort Wayne; lan Andy Like, petani lan CCA, Vincennes.

Bower: Deleng milih produk fungisida kanthi mode campuran sing kalebu paling ora triazole lan strobiluron. Sawetara uga kalebu bahan aktif SDHI. Pilih salah siji sing duwe kegiatan sing apik ing rwaning rwaning kodhok.

Ana telung wektu tahapan kedele sing akeh wong ngrembugSaben wektu duwe kaluwihan lan kekurangan. Yen aku anyar nggunakake fungisida kedele, aku bakal target tahap R3, nalika polong diwiwiti. Ing tahap iki, sampeyan entuk jangkoan sing apik kanggo umume godhong ing kanopi.

Aplikasi R4 cukup kasep ing game nanging bisa efektif yen kita ngalami taun penyakit sing kurang. Kanggo pangguna fungisida kaping pisanan, aku ngira R2, kembang lengkap, isih durung suwe kanggo nggunakake fungisida.

Siji-sijine cara kanggo ngerti manawa fungisida nambah panen yaiku nyakup strip check tanpa aplikasi ing lapangan. Aja nggunakake baris pungkasan kanggo strip mriksa, lan priksa manawa nggawe jembaré strip mriksa paling ora ukuran header gabungan utawa gabungan gabungan.

Nalika milih fungisida, fokusake produk sing nyedhiyakake kontrol penyakit sing sampeyan alami ing taun-taun kepungkur nalika pramuka golek lapangan sadurunge lan sajrone ngisi gandum. Yen informasi kasebut ora kasedhiya, goleki produk spektrum lebar sing nawakake luwih saka siji mode tumindak.

Bultemeier: Riset nuduhake manawa investasi paling gedhe kanggo aplikasi siji saka fungisida wiwit pungkasan R2 nganti aplikasi R3 pungkasan. Miwiti kebon kéwan pramuka paling ora saben minggu wiwit mekar. Fokus ing penyakit lan tekanan serangga uga tahap tuwuh kanggo mesthekake wektu aplikasi fungisida sing optimal. R3 kacathet nalika ana polong 3/16-inch ing salah siji saka papat simpul ndhuwur. Yen ana penyakit kaya cetakan putih utawa bintik godhong frogeye, sampeyan bisa uga kudu ngobati sadurunge R3. Yen perawatan sadurunge R3, aplikasi liya bisa uga dibutuhake sajrone ngisi gandum. Yen sampeyan ndeleng aphid kedelai, stinkbugs, beetles beanles utawa beetle Jepang sing signifikan, luwih becik disebabake insektisida kanggo aplikasi kasebut.

Priksa manawa ninggalake cek sing ora ditambani supaya panen bisa dibandhingake.

Terus golek lapangan sawise aplikasi, fokus ing beda tekanan penyakit ing bagean sing diobati lan sing ora diobati. Kanggo fungisida kanggo nambah panen, kudu ana penyakit sing bisa dikontrol fungisida. Bandhingake panenan kanthi sisih antarane perawatan lan ora ditambani ing luwih saka siji area ing lapangan.

Kaya: Biasane, aplikasi fungisida ing tataran pertumbuhan R3 menehi asil panen sing paling apik. Ngerti fungisida paling apik sing digunakake sadurunge penyakit iki angel banget. Ing pengalamanku, fungisida kanthi rong mode aksi lan rating dhuwur ing rwaning frogeye wis bisa digunakake kanthi apik. Amarga iki minangka taun pertama karo fungisida kedelai, aku bakal menehi sawetara strip mriksa utawa lapangan pamisah kanggo nemtokake kinerja produk.


Wektu kiriman: Jun-15-2021