inquirybg

Rizobacter ngluncurake fungisida perawatan wiji bio Rizoderma ing Argentina

Bubar, Rizobacter ngluncurake Rizoderma, biofungisida kanggo perawatan wiji kedele ing Argentina, sing ngandhut trichoderma harziana sing ngontrol patogen jamur ing wiji lan lemah. 

Matias Gorski, biomanager global ing Rizobacter, nerangake yen Rizoderma minangka fungisida perawatan wiji biologi sing dikembangake dening perusahaan kanthi kolaborasi karo INTA (Institut Teknologi Pertanian Nasional) ing Argentina, sing bakal digunakake bebarengan karo lini produk inokulan.

"Nggunakake prodhuk iki sadurunge nyebar nggawe kahanan kanggo kacang kedele kanggo berkembang ing lingkungan alam sing nutrisi lan dilindhungi, saéngga ningkatake panenan kanthi cara sing lestari lan ningkatake kondisi produksi lemah," ujare.

Kombinasi inokulan karo biocides minangka salah sawijining perawatan paling inovatif sing ditrapake kanggo kedele. Uji coba lapangan luwih saka pitung taun lan jaringan uji coba nuduhake manawa produk kasebut nindakake uga utawa luwih apik tinimbang bahan kimia kanggo tujuan sing padha. Kajaba iku, bakteri ing inokulum kompatibel banget karo sawetara galur jamur sing digunakake ing formula perawatan wiji.大豆插图

Salah sawijining kaluwihan biologis iki yaiku kombinasi cara tumindak telung, sing kanthi alami ngalangi kambuh lan pangembangan penyakit sing paling penting sing mengaruhi panen (fusarium wilt, simulacra, fusarium) lan nyegah kemungkinan resistensi patogen.

Kauntungan iki ndadekake produk kasebut minangka pilihan strategis kanggo manufaktur lan konsultan, amarga tingkat penyakit sing luwih murah bisa digayuh sawise aplikasi awal folisida, sing nyebabake efisiensi aplikasi sing luwih apik.

Miturut Rizobacter, Rizoderma nindakake kanthi apik ing uji coba lapangan lan ing jaringan uji coba perusahaan. Ing saindenging jagad, 23% wiji kedele diolah nganggo salah sawijining inokulan sing dikembangake dening Rizobacter.

"Kita wis kerja sama karo produsen saka 48 negara lan entuk asil sing positif banget. Cara kerja iki ngidini kita nanggapi syarate lan ngembangake teknologi inokulasi sing strategis penting kanggo produksi, "ujare.

Biaya aplikasi inokulan saben hektar yaiku US $ 4, dene biaya urea, pupuk nitrogen sing diprodhuksi industri, kira-kira US $ 150 nganti US $ 200 saben hektar. Fermín Mazzini, kepala Rizobacter Inoculants Argentina, nedahake: "Iki nuduhake manawa pengembalian investasi luwih saka 50%. Kajaba iku, amarga status nutrisi sing luwih apik, asil rata-rata bisa tambah luwih saka 5%.

Kanggo nyukupi kabutuhan produksi ing ndhuwur, perusahaan wis ngembangake inokulan sing tahan kekeringan lan suhu dhuwur, sing bisa njamin efektifitas perawatan wiji ing kahanan sing atos lan nambah panenan panen sanajan ing wilayah sing winates.图虫创意-样图-912739150989885627

Teknologi inokulasi sing diarani induksi biologi minangka teknologi paling inovatif perusahaan. Induksi biologis bisa ngasilake sinyal molekul kanggo ngaktifake proses metabolisme bakteri lan tanduran, ningkatake nodulasi sing luwih awal lan luwih efektif, saéngga bisa ngoptimalake kemampuan fiksasi nitrogen lan ningkatake panyerepan nutrisi sing dibutuhake kacang-kacangan supaya bisa berkembang.

"Kita menehi kemampuan inovatif kanggo nyedhiyakake para petani produk agen perawatan sing luwih lestari. Saiki, teknologi sing ditrapake ing lapangan kudu bisa nyukupi pangarep-arep para petani kanggo ngasilake, uga nglindhungi kesehatan lan keseimbangan ekosistem pertanian. , "Matías Gorski rampung.

Asal:AgroPages.


Wektu kirim: Nov-19-2021