inquirybg

Panjaluk global kanggo paraquat bisa nambah

Nalika ICI ngluncurake paraquat ing pasar ing taun 1962, wong ora bakal bisa mbayangake yen paraquat bakal ngalami nasib sing kasar lan kasar ing mangsa ngarep. Herbisida spektrum luas non-selektif sing apik banget iki kadhaptar ing dhaptar herbisida paling gedhe nomer loro ing donya. Penurunan kasebut nate ngisin-isini, nanging kanthi rega dhuwur Shuangcao ing taun iki lan kemungkinan bakal terus mundhak, dheweke berjuang ing pasar global, nanging paraquat sing terjangkau wis ngetutake esuke pangarep-arep.

Herbisida kontak non-selektif sing apik banget

Paraquat minangka herbisida bipyridine. Herbisida minangka herbisida kontak non-selektif sing dikembangake dening ICI ing taun 1950-an. Nduwe spektrum herbisida sing wiyar, tumindak kontak cepet, tahan erosi udan, lan ora selektivitas. Lan ciri apik liyane.

Paraquat bisa digunakake kanggo ngontrol suket sadurunge tanduran utawa sawise muncul ing kebon, jagung, tebu, kedhele lan tanduran liyane. Bisa digunakake minangka desiccant nalika panen lan uga minangka defoliant.

Paraquat mateni membran kloroplas suket utamane kanthi ngubungi bagian ijo suket, nyebabake pembentukan klorofil ing suket, saéngga mengaruhi fotosintesis suket, lan pungkasane cepet mandheg wutah suket. Paraquat duweni efek ngrusak sing kuat ing jaringan ijo tanduran monocot lan dicot. Umume, suket bisa dadi warna ing 2 nganti 3 jam sawise aplikasi.

Kahanan lan kahanan ekspor paraquat

Amarga keracunan paraquat kanggo awak manungsa lan potensial gawe piala kanggo kesehatan manungsa ing proses aplikasi sing ora duwe aturan baku, paraquat dilarang dening luwih saka 30 negara kalebu Uni Eropa, China, Thailand, Swiss lan Brazil.
图虫创意-样图-919600533043937336
Miturut data sing dirilis dening 360 Research Reports, dodolan paraquat global ing 2020 wis mudhun nganti udakara 100 yuta dolar AS. Miturut laporan Syngenta babagan paraquat sing dirilis ing 2021, Syngenta saiki adol paraquat ing 28 negara. Ana 377 perusahaan ing saindenging jagad sing wis ndhaptar formulasi paraquat sing efektif. Syngenta nyathet kira-kira salah sawijining dodolan paraquat global. Seprapat.

Ing 2018, China ngekspor 64.000 ton paraquat lan 56.000 ton ing 2019. Tujuan ekspor utama paraquat China ing 2019 yaiku Brazil, Indonesia, Nigeria, Amerika Serikat, Meksiko, Thailand, Australia, lsp.

Sanajan paraquat wis dilarang ing negara-negara prodhuksi pertanian penting kayata Uni Eropa, Brazil, lan China, lan volume ekspor wis suda ing sawetara taun kepungkur, ing kahanan khusus yen rega glifosat lan glufosinate-amonium terus mudhun. dadi dhuwur taun iki lan kamungkinan kanggo terus munggah , Paraquat, spesies saklawasé nekat, bakal Usher ing vitalitas anyar.

Rega dhuwur saka Shuangcao ningkatake permintaan global kanggo paraquat

Sadurunge, nalika rega glifosat 26.000 yuan / ton, paraquat ana 13.000 yuan / ton. Rega glifosat saiki isih 80.000 yuan/ton, lan rega glufosinate luwih saka 350.000 yuan. Ing jaman biyen, puncak panjaluk paraquat global kira-kira 260.000 ton (adhedhasar 42% saka produk nyata), yaiku udakara 80.000 ton. Pasar Cina udakara 15.000 ton, Brasil 10.000 ton, Thailand 10.000 ton, lan Indonesia, Amerika Serikat, lan Thailand. Nigeria, India lan negara liyane.图虫创意-样图-924679718413139989

Kanthi nglarang obat-obatan tradisional kayata China, Brazil, lan Thailand, kanthi teoritis, luwih saka 30.000 ton ruang pasar wis dibebasake. Nanging, ing taun iki, kanthi cepet nambah ing prices "Shuangcao" lan Diquat, lan pasar unmanned ing Amerika Serikat Kanthi liberalisasi aplikasi mesin, dikarepake ing pasar AS utawa Amérika Lor wis tambah dening bab 20%, sing wis ngrangsang panjaluk paraquat lan ndhukung regane nganti sawetara. Saiki, rasio rega / kinerja paraquat luwih kompetitif yen ngisor 40.000. meksa.

Kajaba iku, para pamaca ing Asia Tenggara umume nyatakake yen ing wilayah kayata Vietnam, Malaysia, lan Brasil, suket tuwuh kanthi cepet nalika musim udan, lan paraquat nduweni daya tahan sing apik kanggo erosi udan. Rega herbisida biosida liyane mundhak dhuwur banget. Petani ing wilayah kasebut isih ana panjaluk sing kaku. Pelanggan lokal ujar manawa kemungkinan entuk paraquat saka saluran abu-abu kayata perdagangan wates tambah akeh.

Kajaba iku, bahan baku paraquat, piridin, kalebu ing industri kimia batubara hilir. Rega saiki relatif stabil ing 28.000 yuan / ton, sing pancen mundhak gedhe saka kurang sadurunge 21.000 yuan / ton, nanging ing wektu iku 21.000 yuan / ton wis luwih murah tinimbang garis biaya 2,4 sepuluh ewu yuan / ton. . Mulane, sanajan rega piridin wis mundhak, nanging isih ana ing rega sing cukup, sing bakal entuk manfaat kanggo nambah permintaan global kanggo paraquat. Akeh manufaktur paraquat domestik uga samesthine entuk manfaat saka iku.
Kapasitas perusahaan produksi paraquat utama

Taun iki, release kapasitas produksi paraquat (dening 100%) diwatesi, lan China minangka produser utama paraquat. Dimangerteni manawa perusahaan domestik kayata Red Sun, Jiangsu Nuoen, Shandong Luba, Hebei Baofeng, Hebei Lingang, lan Syngenta Nantong ngasilake paraquat. Sadurunge, nalika paraquat paling apik, Shandong Dacheng, Sanonda, Lvfeng, Yongnong, Qiaochang, lan Xianlong kalebu ing antarane produsen paraquat. Dimangerteni manawa perusahaan kasebut ora ngasilake paraquat maneh.

Red Sun duwe telung tanduran kanggo ngasilake paraquat. Ing antarane, Nanjing Red Sun Biochemical Co., Ltd. nduweni kapasitas produksi 8.000-10.000 ton. Dumunung ing Nanjing Chemical Industrial Park. Taun kepungkur, 42% saka produk fisik duwe output saben wulan 2,500-3,000 ton. Taun iki, produksi rampung mandheg. . Pabrik Anhui Guoxing nduweni kapasitas produksi 20.000 ton. Pabrik Shandong Kexin nduweni kapasitas produksi 2.000 ton. Kapasitas produksi Red Sun dirilis ing 70%.

Jiangsu Nuoen nduweni kapasitas produksi 12.000 ton paraquat, lan produksi nyata kira-kira 10.000 ton, sing ngeculake 80% saka kapasitas; Shandong Luba nduweni kapasitas produksi 10.000 ton paraquat, lan produksi nyatane kira-kira 7.000 ton, sing ngetokake kira-kira 70% saka kapasitas produksi; Produksi paraquat Hebei Baofeng yaiku 5.000 ton; Hebei Lingang nduweni kapasitas produksi 5.000 ton paraquat, lan produksi nyata kira-kira 3.500 ton; Syngenta Nantong nduweni kapasitas produksi 10.000 ton paraquat, lan produksi sing nyata kira-kira 5.000 ton.

Kajaba iku, Syngenta duwe fasilitas produksi 9.000 ton ing pabrik Huddersfield ing Inggris lan fasilitas 1.000 ton ing Brazil. Dimangerteni manawa taun iki uga kena pengaruh epidemi ing negara sing nyuda produksi sing signifikan, nyuda produksi 50% ing siji wektu.
ringkesan
Paraquat isih nduweni kaluwihan sing ora bisa diganti ing pirang-pirang negara ing saindenging jagad. Kajaba iku, rega saiki glyphosate lan glufosinate minangka saingan ing tingkat dhuwur lan pasokan nyenyet, sing nyedhiyakake akeh imajinasi kanggo nambah permintaan paraquat.

Olimpiade Musim Dingin Beijing bakal dianakake ing wulan Februari taun ngarep. Wiwit Januari 2022, akeh pabrik gedhe ing sisih lor China ngadhepi risiko nundha produksi sajrone 45 dina. Saiki, kemungkinan banget, nanging isih ana tingkat kahanan sing durung mesthi. Penundaan produksi mesthi bakal nambah ketegangan ing antarane pasokan lan panjaluk glifosat lan produk liyane. Produksi lan dodolan paraquat samesthine bakal njupuk kesempatan iki kanggo entuk dorongan.

 


Wektu kirim: Nov-24-2021