inquirybg

Mabur

Fly, (pesen Diptera), nomer akeh serangga ditondoi kanthi nggunakake mung sepasang swiwi kanggo pesawat lan nyuda pasangan swiwi liyane menyang tombol (diarani halteres) sing digunakake kanggo ngimbangi. Istilah kasebut mabur umume digunakake kanggo meh kabeh serangga mabur cilik. Nanging, ing entomologi, jeneng kasebut nuduhake kira-kira 125.000 spesies dipteran, utawa lalat "sejatine", sing disebarake ing saindenging jagad, kalebu gunung subarctic lan gunung sing dhuwur.

Dipteran dikenal kanthi jeneng umum kayata gants, midges, lemut ,, lan penambang godhong, saliyane akeh lalat, kalebu mabur jaran, mabur omah, fly blow, lan woh, tawon, perampok, lan lalat derek. Akeh spesies serangga liyane sing diarani lalat (kayata, capung, caddisflies, lan mayflies), nanging struktur swiwine bisa mbedakake saka lalat sing sejati. Akeh spesies dipteran sing penting banget ing babagan ekonomi, lan sawetara, kayata kéwan umum lan nyamuk tartamtu, sing penting minangka operator penyakit. Waca  dipteran.

Ing mangsa panas, ana akeh lalat lan serangga mabur liyane ing peternakan. Uga ana akeh serangga ing peternakan. Tambalan serangga minangka gangguan tumrap tani. Serangga sing paling ngganggu iki yaiku lalat. Lalat ora mung dadi masalah tumrap para tani, nanging uga nesu banget kanggo masarakat biasa. Flying bisa ngirim 50 jinis penyakit lan penyakit penting sing nyebabake peternakan lan unggas, kayata flu burung, penyakit Newcastle, penyakit sikil lan cangkem, babi mriyang, polychlorobacellosis avian, colibacillosis avian, coccidiosis, lsp. Yen ana wabah, bisa nyepetake panyebaran epidemi, lan akeh lalat ing gudang ternak bisa nyebabake iritasi lan kontaminasi kulit endhog. Fiies uga bisa nyebar macem-macem penyakit infeksi manungsa, sing ngancam kesehatan para buruh.

 Dadi apa sing kudu ditindakake petani karo lalat?
 1. Kontrol fisik
 Pencegahan lan kontrol fisik ternak lan ternak unggas yaiku kanggo ngresiki uwuh, utamane nggatekake pojokan uwuh lan limbah sing wis mati. Sampah kewan kudu garing sabisa. Kanggo sampah ternak lan ternak unggas, ternak lan unggas sing lara lan cacat kudu ditrapake kanthi tepat wektu, saka sumber kasebut kanggo ngilangi utawa nyuda papan anakan lemut lan lalat.
 2. Kontrol biologis
 Kontrol biologis lemut lan lalat yaiku kanggo nuwuhake mungsuh alami ing kotoran. Mungsuh alami lemut kalebu capung lan tawon gecko. Ing kahanan alami, meh ora ana mungsuh alami lemut lan mabur ing feses, lan feses kewan garing sing nyebabake tuwuhing mungsuh alami lemut lan lalat.Sanajan cara kasebut bisa mateni lalat ing wektu sing cendhak, ora bisa ngilangi mabur kanthi lengkap. Yen sampeyan pengin nyingkirake lalat, sampeyan kudu ngandelake cara ilmiah.Trap fly paling anyar lair lan diimpor saka Jerman. Setengah jam sawise nguripake listrik, kabeh lalat ing ruangane ilang, iki cara paling ilmiah kanggo ngilangi lalat, sing paling gampang!Pembunuh mabur iki minangka mitos pemasaran, lan luwih saka 100, 000 kluwarga sing nggunakake. Iki produk sing apik banget sing mabur kanthi otomatis! Cocog kanggo peternakan, restoran, restoran, pasar panganan, tanduran pangolahan panganan lan peternakan lan papan liyane.Lalat duwe aroma gula, cuka, amonia lan amis sing kuwat. Nalika mabur nyedhot umpan, dheweke bakal digiring menyang jebakan mabur kanthi muter piring puteran.
 

 


Wektu kiriman: Mei-19-2021