inquirybg

Klorothalonil

Chlorothalonil lan fungisida protèktif

Chlorothalonil lan Mancozeb minangka fungisida protèktif sing metu ing taun 1960-an lan pisanan dilapurake dening TURNER NJ ing wiwitan taun 1960-an. Chlorothalonil dilebokake ing pasar ing taun 1963 dening Diamond Alkali Co. (mengko didol menyang ISK Biosciences Corp. Jepang) lan banjur didol menyang Zeneca Agrochemicals (saiki Syngenta) ing taun 1997. Chlorothalonil minangka fungisida spektrum sing protèktif kanthi pirang-pirang situs aksi, sing bisa digunakake kanggo Nyegah lan ngobati penyakit foliar pekarangan. Preparasi chlorothalonil pisanan didaftar ing Amerika Serikat ing taun 1966 lan digunakake kanggo pekarangan. Sawetara taun sabanjure, dheweke entuk registrasi fungisida kentang ing Amerika Serikat. Iki minangka fungisida pisanan sing disetujoni kanggo tanduran pangan ing Amerika Serikat. Tanggal 24 Desember 1980, produk konsentrasi suspensi sing luwih apik (Daconil 2787 Flowable Fungisida) didaftar. Ing taun 2002, produk pekarangan sing wis didaftar sadurunge Daconil 2787 W-75 TurfCare kadaluwarsa ing Kanada, nanging produk konsentrat suspensi wis digunakake nganti saiki. Tanggal 19 Juli 2006, produk klorotalonil liyane, Daconil Ultrex, didaftar kanggo pisanan.

Lima pasar paling dhuwur kanggo chlorothalonil yaiku ing Amerika Serikat, Prancis, China, Brasil, lan Jepang. Amerika Serikat minangka pasar paling gedhe. Tanduran aplikasi utama yaiku woh-wohan, sayuran lan biji-bijian, kentang, lan aplikasi non-crop. Sereal lan kentang Eropa minangka tanduran utama kanggo klorotalonil.

Fungisida protèktif nuduhake nyemprotake ing permukaan tanduran sadurunge penyakit tanduran kanggo nyegah invasi patogen, supaya tanduran bisa direksa. Fungisida protèktif kasebut dikembangake sadurungé lan wis digunakake kanggo wektu sing paling suwe.

Chlorothalonil minangka fungisida spektrum sing amba kanthi situs multi-aksi protèktif. Utamane digunakake kanggo uyuh foliar kanggo nyegah lan ngontrol macem-macem penyakit saka macem-macem crops kayata sayuran, wit woh lan gandum, kayata awal blight, pungkasan blight, downy mildew, Powdery mildew, rwaning titik, etc. Kerjane dening nyandhet germination spora. lan gerakan zoospora.

Kajaba iku, chlorothalonil uga digunakake minangka pengawet kayu lan aditif cat (anti korosi).

 


Wektu kirim: Nov-09-2021